ingilizce drama kulubü

• Konbuyu başlatan autumn
  • Başlangıç tarihi

a.avcı

New member
ingilizce eğitim mezunları yapabiliyor ama üniversitede drama dersi aldığını belgelendirmen gerekiyor ben transkriptimi göstermiştim ve onaylanmıştı

S

selverparlak

Guest
Ben drama dersi almadım. Kulübün ismini İngilizce Drama Kulübü değil de sadece İNGİLİZCE KULÜBÜ yapsak olmaz mı?

L

lehrerin

Guest
ingilizce eğitim mezunları yapabiliyor ama üniversitede drama dersi aldığını belgelendirmen gerekiyor ben transkriptimi göstermiştim ve onaylanmıştı

Hocam ben de bu sene yıl sonunda bir ingilizce show hazırlamak istiyorum. universitede ben de drama dersi almıstım. Drama egsersizi yapmak için nasıl bir prosedür izlediniz. Bilgi verirseniz cok sevinirim.
tesekkurler

E

elif34

Guest
hhhhhhhhhhharkadaşlar bilgilendirmeleriniz için sağolun .ben de heveslendim ve ing kulübü açmak istiyorum.yalnız etkinlikler ve plan dışında bi de yönetmelik gerekmiyor mu?bilgi verirseniz çok sevinirim.Sirit

S

selverparlak

Guest
Kurul toplantısında sosyal kulüpler dağıtılırken listede İng ile ilgili bir kulüp olmadığı için müdür bana tiyatro kulübünü verdi ve bu kulüp çalışmalarında yılsonunda ingilizce bir gösteri çıkarmak için hazırlanacağız. Normal kulüp çalışmaları gibi olacak bizimki, planları ve raporları olacak.

L

Lotus

Guest
hhhhhhhhhhharkadaşlar bilgilendirmeleriniz için sağolun .ben de heveslendim ve ing kulübü açmak istiyorum.yalnız etkinlikler ve plan dışında bi de yönetmelik gerekmiyor mu?bilgi verirseniz çok sevinirim.Sirit

Diğer kulülerin yönetmeliğine tüzüğüne bakarak ingilziceye uyarlayıp yapabilirsiniz. değişicek çok fazla bir şey olmaz.

Burda uyarlanmış hali var çok da detaylı yapılmış kullanabilirsiniz.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sitemizdeki bağlantıları görebilmek için Vip Üye olmanız gerekmektedir.

bu da farklı bir plan
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleme:
L

Lotus

Guest
Alıntı:
a.avcı´isimli üyeden Alıntı

ingilizce eğitim mezunları yapabiliyor ama üniversitede drama dersi aldığını belgelendirmen gerekiyor ben transkriptimi göstermiştim ve onaylanmıştı. LEHREREN: Hocam ben de bu sene yıl sonunda bir ingilizce show hazırlamak istiyorum. universitede ben de drama dersi almıstım. Drama egsersizi yapmak için nasıl bir prosedür izlediniz. Bilgi verirseniz cok sevinirim.
tesekkurler

milli eğitime gittim ve ilgili kişiye sordum bu soruyu. gelen cevap havada idi biraz ama kesin tarafı da vardı tabi.
Yönetmelikte egzersiz ile ilgili olan maddeyi okudu orda dersin tanımında içeriğinde varsa yapabilir diyormuş türkçe öğretmenlerinde drama çalıştırır falan diyormuş ama ingilizce de demiyormuş. Orayı okudu. O etkiliği yapacak ders/branş öğretmeninin dışında gerekli görülürse ve onaylanırsa yan branşı ve sertifika sahibi olanlar da yapabilirmiş.
İngilizce için yan branş Türkçe deniliyor hep ve üniversitede de drama dersi aldık transcript gösterince olmaz mı dedim çünkü bazı kişiler transcript belgeleyerek yapmışlar dedim ya da sertifa işi hani bi halk eğitimde tiyatro kursları oluyor onalr olmaz mı dedim kesin birşey diyemem dedi. orda demek istedi ki kılıfına uydurursan olur yani tanığıdın olcak sana kıl kapmıcak o zaman bi şekilde kılıfına uydurulur yapılır.
Okulda bir çok Türkçe öğretmeni olduğunu varsayarak çok rahat geri çevirebilir isteyen kişi her ne kadar biz ingilizce yapmak istesek bile... böyle bir saçmalık işte bu.
O drama dersi verebilir gibi bir sertifika yok pek bildiğim kadarı ile halk eğitimden aldığın tiyatro sertifikasının altında adam not düşer de çalıştırabilir der o sorumluluğu alırsa o zaman olabilir belki dedi. walla sorduğum şahıs kılıfına uydurma konusunda işinde uzman böyle yuvarlak konuştuğuna göre uydurulabiliyor ama önemli olan bize uydurur mu.
Peki Türkçedersinin karşısıdnayazıyorsa İngilizcenin karşısında neler yazıyorbilen var mı?

Son düzenleme:
L

Lotus

Guest
Alıntı:
a.avcı´isimli üyeden Alıntı

Hocam ben de bu sene yıl sonunda bir ingilizce show hazırlamak istiyorum. universitede ben de drama dersi almıstım. Drama egsersizi yapmak için nasıl bir prosedür izlediniz. Bilgi verirseniz cok sevinirim.
tesekkurler

milli eğitime gittim ve ilgili kişiye sordum bu soruyu. gelen cevap havada idi biraz ama kesin tarafı da vardı tabi.
Yönetmelikte egzersiz ile ilgili olan maddeyi okudu orda dersin tanımında içeriğinde varsa yapabilir diyormuş türkçe öğretmenlerinde drama çalıştırır falan diyormuş ama ingilizce de demiyormuş. Orayı okudu. O etkiliği yapacak ders/branş öğretmeninin dışında gerekli görülürse ve onaylanırsa yan branşı ve sertifika sahibi olanlar da yapabilirmiş.
İngilizce için yan branş Türkçe deniliyor hep ve üniversitede de drama dersi aldık transcript gösterince olmaz mı dedim çünkü bazı kişiler transcript belgeleyerek yapmışlar dedim ya da sertifa işi hani bi halk eğitimde tiyatro kursları oluyor onalr olmaz mı dedim kesin birşey diyemem dedi. orda demek istedi ki kılıfına uydurursan olur yani tanığıdın olcak sana kıl kapmıcak o zaman bi şekilde kılıfına uydurulur yapılır.
Okulda bir çok Türkçe öğretmeni olduğunu varsayarak çok rahat geri çevirebilir isteyen kişi her ne kadar biz ingilizce yapmak istesek bile... böyle bir saçmalık işte bu.
O drama dersi verebilir gibi bir sertifika yok pek bildiğim kadarı ile halk eğitimden aldığın tiyatro sertifikasının altında adam not düşer de çalıştırabilir der o sorumluluğu alırsa o zaman olabilir belki dedi. walla sorduğum şahıs kılıfına uydurma konusunda işinde uzman böyle yuvarlak konuştuğuna göre uydurulabiliyor ama önemli olan bize uydurur mu.
Peki Türkçedersinin karşısıdnayazıyorsa İngilizcenin karşısında neler yazıyorbilen var mı?

a.avcı

New member
tesekkurler
Arkaşlar inanın zor hiçbirşey yok.Müdürünüze gidip ben drama egzersiz çalışması yapmak istiyorum diyorsunuz muhtemelen belgelendirmenizi isteyecek transkript fotokopisini veriyorsunuz milli eğitime gidiyor ve onay bekliyorsunuz.

a.avcı

New member
Alıntı:

İngilizce için yan branş Türkçe deniliyor hep ve üniversitede de drama dersi aldık transcript gösterince olmaz mı dedim çünkü bazı kişiler transcript belgeleyerek yapmışlar dedim ya da sertifa işi hani bi halk eğitimde tiyatro kursları oluyor onalr olmaz mı dedim kesin birşey diyemem dedi.

Türkçe öğretmenlerinin yaptığı tiyatro bizimki ise ingilizce drama ikisi farklı. Dilekçenizi yazarken ben ingilizce drama çalışması yapmak istiyorum diye yazın.Geçen sene yaptım çok eminim ve hepinize eğer drama dersi aldıysanız şiddetle tavsiye ediyorum.Kulüp çalışmasından daha verimli.Kulüp haftada 1 saatken egzersiz 6 saat ve ücret alıyosunuz.Yıl sonunda da ürünlerinizi sergiliyorsunuz bu harika birşey.Çocuklar çok hevesli bu senede yapıcaazmı diye soruyorlar

Son düzenleme:
L

Lotus

Guest
Ben ücretlendirmeyi yapan adama sordum gidip yani öyle birdurumda muhtemelen kabul etmeyecek. Aradaki farkı da anlatamazsın çünkü anlamak istemez.

humanbeing

New member
Selamlar,,,
LOTUS hocam ve dierleri...
Ben anadolu lisesine gectim ogrenci potansiyelim ve imkanlarım sınırsız ama drama veya tiyatro parcalarını nerden buldunuz, netten cok arastırdım ama gecen sene malesef bulamadım. Ne sarkı ne koro ne tiyatro...
Yıl sonu gecesi yapan arkadaslar neler yaptınız ayrıntılı yazabilirmisiniz, urunleri nereden buldunuz , nelerdi, yardımcı olursanız teknik olarak parlak fikirlerim var, mesela canlı performansa projeksiyondan turkce alt yazı eklemek gibi...

a.avcı

New member
Hocam süper bir fikir tebrik ediyorum ancak ben ilköğretimde çalışıyorum seviyelerimiz çok farklı ben bazı hikayeleri basitleştirp kendim yazdım ve o şekilde oynattım ancak drama in english bölümünden yararlanabilirsiniz.Umarım planlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

O

ozlemsahin

Guest
kütüphane fikri güzel olmuş. 6lara birer kitap aldırdım ikinci dönem her hafta bir saat okuma yaptık hepsi de bayıldı anladılar ya :) ve sandığımdan daha iyi performans gösterdi bir çoğu. o yüzden ilgili öğrenci için 70 kitap süper olmuş.

merhaba hocam ben Ankara nın bir ilçesinde görev yapıyorum.İngilizceyi sevdirmek için çok uğraştım ama pek başarılı olduğumu söyleyemem. Şunu merak ettim kitap okumayı sessiz okuma şeklindemi yaptınız sınıfta. Yaramaz öğrencileri bu işe nasıl adapte ettiniz. 6. sınıfta okuma yazması olmayan öğrencilerim var. Kitaplar için adresiniz varmı Ankaradan temin edebilirim sanıyorum. Bide bunu deneyim. Şimdiden teşekkür ederim.kjhgudd

L

Lotus

Guest
mail adresini vermiştim xxxxxxxxxxxxxxxx
sesli şekilde okuduk mesela king henry idi baya ilgilerini seçti ya da the prisoners o da fena değildi. ilk önce kitaba ilgiyi çektim bol resimli çünkü. ilk olarak ben okudum sonra resimlerine de bakarak türkçeye çevirdik kelimeleri tahmin ettirdim hep. sonra da bir iki kez onlara okuttum çok zor okuyanın bile ilgisini çekti. bir dersete 2-3 sayfa okuduk. çünkü okuduktan soran kitaptan sorular çıkartıp tahtaya yazdırdım ve çözdük. ilk iki seferde sorulara verilen doğru cevaplar çok fazla değildi ama kitabın sonuna doğru baya çoğaldı. bu şekilde soru cevap mantığını da az da olsa kaptılar en azından severek yaptılar ;)

Son düzenleme: