Yeni müfredata katkıda bulunalım (Son Tarih 10.02.2017)

Konuyu nereye açacağımı beilemediğim için Genel Eğitim Paylaşımları altına yazdım...

Bilindiği gibi müfredatta bazı değişiklikler olacak ve M.E.B.'in açıklamasına göre 10.02.2017 tarihine kadar bununla ilgili herkesin görüşü bekleniyor. Madem hepimizin şikayetçi olduğu bazı durumlar var hepsini kararlılıkla dile getirip varsa çözüm önerimizi sunalım, bakalım neler değişecek. Ne kadar kalabalık olursak o kadar iyi.

Link:
Sitemizdeki bağlantıları görebilmek için Vip Üye olmanız gerekmektedir.
En aşağıda "Katkıda Bulun" kısmı var.

Ben kendi adıma aşağıdaki yazıyı yazıp gönderdim:

"- Derslerin Listening-Speaking-Reading-Writing gibi ayrı kazanımlara ayrılması, her biri için mümkünse ayrı İngilizce öğretmenleriyle ve yine mümkünse Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı ve zümre kararıyla okulun türü ve öğrencinin kapasitesine uygun olarak seçilecek yerli/yabancı farklı kaynaklardan işleneceği bir uygulamanın daha yararlı olacağını düşünüyorum.
- Ayrıca yıllardan beri süregelen, gerek cihazlara kurulumu ve bağlantı sorunları gibi teknik aksaklıklar nedeniyle uygulanması bir türlü mümkün olmayan, gerekse 1980'li yılların devlet daireleri misali gri ve soluk renklerin hakim olduğu arayüzü ile öğrencilerin hiç ilgisini çekmeyen Dyned uygulaması yerine arayüzü renkli, uygulanması kolay ve eğlenceli benzeri bir program ile teknik ve yasal haklar konusunda anlaşmaya varıp derslerin bir veya ikisini kapsayacak uygulama çalışmaları ile derse olan ilgi artırılabilir.
-Bunların yanı sıra ana hedefi ara eleman yetiştirmek olan meslek liselerindeki öğrencilere 9.sınıftan sonra CEFR'ye göre A1/A2 seviyesinin ötesinde öğretim yapılması öğrencileri dersten soğutmakta ve öğretmen için mesleki doyumsuzluğa sebebiyet vermektedir. 10.sınıftan itibaren Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin bölüm ve alanlarına yönelik Mesleki İngilizce derslerinin verilmesinin ve bu bölüm ve alanlara yönelik kaynak kitap ve materyallerin kullanılmasının derse olan ilgi ve ihtiyacı artıracağı inancındayım."