sınavlara dair değişiklik

bluesea

Vip Üye
Ben de merak ediyorum, liselerde sınavlarda reading ve listening bölümünde True / False sorabilir miyiz acaba?

Son düzenleme:

DaBlazer

Vip Üye
Hocalarım. Güncellenen ölçme ve değerlendirme yönetmeliğinde sadece açık uçlu sorular sorulur diye bir ibare yer almıyor. Şimdiye kadar nasıl yaptıysak öyle yapmaya devam edeceğiz.

elze

Vip Üye
Öğrencilerin cevaplarını kendilerinin vereceği sorular diyor yani şansa dayalı olmayan

boracankaya

Vip Üye
Bakanlık sınavlarla ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları yayınladı. Açık uçlu sorular sorulacak diyor ve açık uçlu sorunun tanımı yapılmış.
Soru : Açık uçlu soru tam olarak nedir?
Cevap: Açık uçlu soru öğrenciye cevap ile ilgili hiçbir seçeneğin sunulmadan öğrencinin kendi cevabını kendi cümleleri ile oluşturduğu sorular olarak tanımlanabilir.
Mebin yayınladığı bu tanıma göre true/false, eşleştirme(matching), gap filling(cloze test) tipi sorularbu tanımın dışında. Fakat siz kelimeleri vermeden örneğin bir resmin altına ingilizcelerini yazın diye soru sordunuz. Öğrenci verilen kelimelerden değil de direk kendisi cevabı yazacaksa sıkıntı yok. Cevap tamamen öğrencinin olmalı.

Ekli dosyalar

• MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ YAZILI VE UYGULAMALI SINAVLARA YÖNELİK SI.pdf
    212.3 KB · Görüntüleme: 191

Daisy4261

New member
Arkadaşlar merhaba
Bugün müdürümüzle sınavlarla ilgili bir toplantı yaptık ve yeni sisteme göre kafalar biraz karıştı. Ben imam hatip ortaokulunda görev yapıyorum. Hem normal hem de seçmeli sınıflarımız var. Her ikisi için de yazılı yapacağımız,ama soruların klasik ya da klasik+kısa cevaplı olacağı söylendi. Ayrıca yazılılardan sonra uygulamalı sınav yapmamız gerektiğini de bakanlık açıklamış. Dinleme ve konuşma için. Yazılı sınavın %50 si , uygulamalı sınavın %50 si alınacakmış. Bunlarla ilgili bir değerlendirme tablosu olan var mı? Yani uygulamalı sınavlarla ilgili daha önce çalışan oldu mu acaba? Sizlerde durumlar nedir?

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Arkadaşlar merhaba
Bugün müdürümüzle sınavlarla ilgili bir toplantı yaptık ve yeni sisteme göre kafalar biraz karıştı. Ben imam hatip ortaokulunda görev yapıyorum. Hem normal hem de seçmeli sınıflarımız var. Her ikisi için de yazılı yapacağımız,ama soruların klasik ya da klasik+kısa cevaplı olacağı söylendi. Ayrıca yazılılardan sonra uygulamalı sınav yapmamız gerektiğini de bakanlık açıklamış. Dinleme ve konuşma için. Yazılı sınavın %50 si , uygulamalı sınavın %50 si alınacakmış. Bunlarla ilgili bir değerlendirme tablosu olan var mı? Yani uygulamalı sınavlarla ilgili daha önce çalışan oldu mu acaba? Sizlerde durumlar nedir?

Hocam şuanda iller bazında zümre toplantıları yapılıyor. Sanırım bir yönerge gibi birşey paylaşılacak. Onu bekleyelim bir süre diye düşünüyorum.

elze

Vip Üye
Uygulama sınavında konuşma bölümübü WhatsApp üzerinden istemek nasıl bir fikir olabilir acaba

Serdar Serdar

New member
Merhaba arkadaşlar, Karabük ili dahilinde geçen hafta toplantı yapıldı. Açık uçlu soruları kullanacağımız yani öğrencinin soru ve yönerge içinde cevabı göremeyeceği, kendi bilgisi ile cevabı buldurmamız gerektiği söylendi. Lise düzeyi her sınıf için kazanım senaryo listesi verildi, bizler iki senaryodan birini işaretledik, il mem e gitti. Söylenen şu ki; sınavlar başlamadan önce ilçe milli eğitimler senaryolara karar verecek ve okullara yollayacak, okullar da öğretmenlere dağıtacak. İlk sınav ilk iki, ikinci sınav ilk dört ünite şeklinde işaretlenmiş.