sınavlara dair değişiklik

pınarm

New member
Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce şöyle bir değişiklik yapıldı:

Bakanlığın yeni yönetmeliğine, yabancı dil derslerinin sınavlarında yaşanan farklı anlama ve uygulamaların önüne geçilmesi, uygulamada birlikteliğin sağlanması için yeni hükümler getirildi. Buna göre, yabancı dil derslerinin her bir sınavı, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olacak.

Buna göre sınavları nasil yapacagiz? Benim anladığım şu: artik 1 yazılı bir uygulama yerine 2 uygulama yapılacak.
Fakat başka bir arkadaş da "yazılı ve uygulamalı" ibaresinden yola çıkarak 2 yazili 2 uygulama olacak diyor 1 yazili 1 uygulama aslinda tek sinava denk gelecek şeklinde yorumluyor
Bakanligi aradim bilgilendirme talep ettim umarim netleşir.
Sizler nasıl yorumladınız? Yani bu sınavlar nedir nasil yapilir, uygulamadan kasıt nedir vb. cevapları yok.

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce şöyle bir değişiklik yapıldı:

Bakanlığın yeni yönetmeliğine, yabancı dil derslerinin sınavlarında yaşanan farklı anlama ve uygulamaların önüne geçilmesi, uygulamada birlikteliğin sağlanması için yeni hükümler getirildi. Buna göre, yabancı dil derslerinin her bir sınavı, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olacak.

Buna göre sınavları nasil yapacagiz? Benim anladığım şu: artik 1 yazılı bir uygulama yerine 2 uygulama yapılacak.
Fakat başka bir arkadaş da "yazılı ve uygulamalı" ibaresinden yola çıkarak 2 yazili 2 uygulama olacak diyor 1 yazili 1 uygulama aslinda tek sinava denk gelecek şeklinde yorumluyor
Bakanligi aradim bilgilendirme talep ettim umarim netleşir.
Sizler nasıl yorumladınız? Yani bu sınavlar nedir nasil yapilir, uygulamadan kasıt nedir vb. cevapları yok.

Hocam benim yorumlamam tüm sınavların uygulama olacağı yönünde. Yazılıdan kastın reading ve writing bölümleri yazılı şekilde yapılıyor, o kastediliyor. Aramakla çok iyi yapmışsınız. Yakında bir açıklama yapılacaktır diye düşünüyorum.

pınarm

New member
Hocam benim yorumlamam tüm sınavların uygulama olacağı yönünde. Yazılıdan kastın reading ve writing bölümleri yazılı şekilde yapılıyor, o kastediliyor. Aramakla çok iyi yapmışsınız. Yakında bir açıklama yapılacaktır diye düşünüyorum.

Hocam ben de sizin gibi düşünüyorum sadece 2 uygulama yapacağız şeklinde. Fakat arkadaş ısrarla 'yazılı' ibaresinin yaptığımız klasik sınav olduğunu savunuyor. Reading ve writing yazılıya giriyor dediğimde ise o zaman onlar uygulama olmuyor mu diyor. Aslında yönetmeliği okuyunca kafam karışmadı, kafamı karıştıran başkası oldu :)

cranberry01

Vip Üye
Hocam ben de sizin gibi düşünüyorum sadece 2 uygulama yapacağız şeklinde. Fakat arkadaş ısrarla 'yazılı' ibaresinin yaptığımız klasik sınav olduğunu savunuyor. Reading ve writing yazılıya giriyor dediğimde ise o zaman onlar uygulama olmuyor mu diyor. Aslında yönetmeliği okuyunca kafam karışmadı, kafamı karıştıran başkası oldu :)

Haber gelince bizi de bilgilendirirseniz seviniriz hocam

S

Shamasas

Guest
Biz bir uygulama bir yazılı yapıp ortalamasını alacağız.

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Demet hocam, meslek lisesinde görev yapıyorum son hali ile tüm kademelerde (9'lar dahil), 4 beceriyi de kapsayan toplam 2 sınav mı uygulayacağız?.

Biz de zümrece tereddütte kaldık araştırdıkça.

Teşekkür ederim.

Son değişikliğe göre 2 sınavımız da 4 beceriyi içerecek hocam. Bununla ilgili detaylı bir açıklama yapılır diye bekliyorum. Bir açıklama gelmezse 2 sınavımızı da uygulama sınavı gibi yaparız diye düşünüyorum.

T

thelastvisit

Guest
Hocam bakanlıktan dönüş yaptılar mı sınavların nasıl olacağına yönelik??? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler...

biberon

Vip Üye
Önümüzdeki hafta sınavlar başlayacak ama bakanlıktan henüz bir açıklama bildiğim kadarıyla okullara gelmedi.Yonetmelikte gecen "her bir sınavın dört temel beceriyi ölçecek sekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapilir" ifadesi,sınavın uygulanabilirligini olumsuz etkilediğinden yapılacak sınavların gecerligini dusurecektir.40 dakikada dört temel beceri olculemez!İfadeye göre yazılı ve uygulamayı ayrı yapmak da mümkün görünmüyor.Pandemi nedeniyle 10 ve 11'nci sınıflar hala yuzyuze eğitim gormemektedir.Bu öğrenciler uygulama sınavı için ayrıca okula cagirilmis olsalar bile bir sınıfın sadece speaking sınavının tamamlanması 40 dakikada gerceklesemeyecektir.Kaldı ki yapılacak sınavların uygulama notu olarak mı yoksa sınav notu olarak mı e-okula girileceği de tam bir belirsizliktir.Beklemekten başka elimizden birşey gelmiyor.

biberon

Vip Üye
Değerli hocalarim,sorumluluk sınavları da dört beceriyi içerecek şekilde tek sınav olarak mı yapılacak?notlar yazılı satırına mi yoksa uygulama satırına mi yazılacak?bilgisi olan var mı acaba?

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Değerli hocalarim,sorumluluk sınavları da dört beceriyi içerecek şekilde tek sınav olarak mı yapılacak?notlar yazılı satırına mi yoksa uygulama satırına mi yazılacak?bilgisi olan var mı acaba?

Hocam sorumluluk sınavları da aynı normal sınavlar gibi 4 beceri şeklinde yapılmalı hocam.

guvencdede

Vip Üye
Lisede çalışırken sınavları 4 kazanım üzerinden yapıyorduk,zümre öğretmenlerinizle ,yalnızsanız tek başınıza her bir kazanım için sınavların kaç puan üzerinden hesaplanacağını yazıyorduk.yazılı sınavda reading,writing bölümleri oluyordu.25+25=50 puan,2. derste listening sınavı yapıyorduk 25 puan üzerinden ve ardından speaking sınavı 25 puan üzerinden .toplam aldıkları not değerlendiriliyordu.Sanırım bunu kastediyorlar yine .Şu an ilkokuldayım ben böyle anladım değişikliği.

elze

Vip Üye
Benim anladığım liselerde sınavlar eskisi gibi devam edecek ancak soru stillerinde farklılıklar olacak . Çoktan seçmeli sorular olmayacak.Bir grup öğretmen arkadaşım sadece çoktan seçmeli olmayacak yorumunu yapıyor , bir grup ise true-false ve seçenekleri verilen boşluk doldurmada olmayacak diyor.Yorumunuzu alabilir miyim?