Lise Yıllık Planlar 2023-2024 (Yeni Çerçeve Plana Göre)

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
MEB tarafından paylaşılan yeni çerçeve plana uygun olarak yeniden düzenledim. Dilerim hatasız olmuştur.

Meslek liselerinde aynı müfredatlardan sorumlu olduğumuz için sadece ders saatleri değiştirilerek kullanılabilir.

(Lütfen başka platformlarda paylaşmayınız.)

Ekli dosyalar

• 2023-2024 9.Sınıf Yıllık Plan.docx
    79.4 KB · Görüntüleme: 2,188
  • 2023-2024 10.Sınıf Yıllık Plan.docx
    77.6 KB · Görüntüleme: 1,843
  • 2023-2024 11.Sınıf Yıllık Plan.docx
    75.5 KB · Görüntüleme: 1,737
  • 2023-2024 12.Sınıf Yıllık Plan.docx
    76.8 KB · Görüntüleme: 1,751
  • 2023-2024 11.Sınıf Seçmeli Yıllık Plan.docx
    54.3 KB · Görüntüleme: 672
  • 2023-2024 12.Sınıf Seçmeli Yıllık Plan.docx
    53.6 KB · Görüntüleme: 642
  • 2023-2024 10.Sınıf Mesleki Yabancı Dil Yıllık Plan.docx
    37.9 KB · Görüntüleme: 370
Son düzenleme:
Seçmeli yillik planlari kimler indirebilir? Ben imamhatip lisesindeyim ve 10-11-12. Siniflara haftada 2 saat giriyorum. Bu durumda secmeli yillik plani indirmem uygun degil mi? Cunku zaten girdigim ders sayisi ile kazanimlar da sigmiyor yetismiyor. Biri cevap verirse cok sevinirim. Mesela 7-8. Siniflara da giriyorum ve o siniflarda da secmeli yillik plan eklenmis. Onlari kimler indiriyor kac ders saati olursa secmeli oluyir

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Seçmeli yillik planlari kimler indirebilir? Ben imamhatip lisesindeyim ve 10-11-12. Siniflara haftada 2 saat giriyorum. Bu durumda secmeli yillik plani indirmem uygun degil mi? Cunku zaten girdigim ders sayisi ile kazanimlar da sigmiyor yetismiyor. Biri cevap verirse cok sevinirim. Mesela 7-8. Siniflara da giriyorum ve o siniflarda da secmeli yillik plan eklenmis. Onlari kimler indiriyor kac ders saati olursa secmeli oluyir

Hocam, zorunlu derslere normal yıllık planları indirmeniz gerekiyor. Ders saatiniz 2 de olsa zorunlu dersleri indirin lütfen. Onlar daha detaylı planlar. Ek olarak seçmeli ingilizce seçilmiş ise o yıllık planları kullanmak gerekiyor.

öncelikle emekleriniz için teşekkürler. iki sorum olacak:

"exam week" daha önce yoktu. yeni çerçeve plan gereği mi özellikle yer ayrıldı sınav haftası için?

bir de bildiğim kadarıyla imam hatiplerde 9.sınıf ders saati sayısı değişmedi. biz 5 olarak değiştirip kullanalım mı yoksa farklı bir plan mı gelecek imam hatipler için?

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
öncelikle emekleriniz için teşekkürler. iki sorum olacak:

"exam week" daha önce yoktu. yeni çerçeve plan gereği mi özellikle yer ayrıldı sınav haftası için?

bir de bildiğim kadarıyla imam hatiplerde 9.sınıf ders saati sayısı değişmedi. biz 5 olarak değiştirip kullanalım mı yoksa farklı bir plan mı gelecek imam hatipler için?

Hocam exam weekler bakanlık tarafından çerçeve planlara koyuldu.
Tüm lise türlerinde aynı müfredat. Sadece ders saatini değiştirip tüm sınıfları kullanabilirsiniz.

Smilingrose

Vip Üye
Hocam ellerinize sağlık çok teşekkürler. Bir sorum vardı. Planların ikinci haftaları ve belirli arkalıklarla haftalarda boşluklar var. Örneğin Eylül ayı ikinci haftadan itibaren.

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Hocam kademeli olarak kaldırıldığı için 10.sınıflarda uygulanabiliyor hala.

Hocam tebliğler dergisinde şöyle yazıyor:
Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 10/08/2023 tarih ve E-21658195-121.01-81255116 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinin 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde ekli örneğine göre uygulanması, Kurulumuzun 19/02/2018 tarihli ve 56 sayılı kararı ekinde yer alan Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinin 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulamadan kaldırılması hususunu uygun görüşle arz ederiz.

Benim buradan anladığım kadarıyla bu sene tüm kademelerde uygulanacak.

ezoezo84

New member
Hocam tebliğler dergisinde şöyle yazıyor:
Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 10/08/2023 tarih ve E-21658195-121.01-81255116 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinin 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde ekli örneğine göre uygulanması, Kurulumuzun 19/02/2018 tarihli ve 56 sayılı kararı ekinde yer alan Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinin 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulamadan kaldırılması hususunu uygun görüşle arz ederiz.

Benim buradan anladığım kadarıyla bu sene tüm kademelerde uygulanacak.

Hocam ben incelemedim yazıyı ama sadece 9.sınıflarda Seçmeli İngilizce kaldırıldı okulumuzda. Mevcut durumda okulumuzda 10.Sınıflarda Seçmeli İngilizce dersi olduğu için sordum. Yazıyı okuyacağım.

Nitewalker

Vip Üye
11 ve 12. de seçmeli ingiliz edebiyatı kaldırıldı hocam.

Ve bu sene ayrıca kitaplar da değişti belki ünite başlıkları tutmayabilir.

Teşekkürler

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
10 saatlik secmeli ingilizce yani dil sınıfları için bir plan paylaşılacak mi 11 ve 12 sinif

Hocam dil sınıfların bir müfredatı olmadığı için maalesef plan yapamıyorum.
Bunun için dil sınıfı okutan öğretmen arkadaşlarımız 2 farklı uygulama yapıyorlar.
1.si zorunlu dersin ders saatini 10-12 yaparak kullanıyorlar
2.si kullandıkları ek kaynağın planını kullanıyorlar.